Informacje o projekcie

Firma Handlowo-Usługowa Mariusz Głowacki uzyskała dotację z Unii Europejskiej na projekt „Rozszerzenie działalności gospodarczej o usługi cateringowe Firmy Handlowo-Usługowej Mariusz Głowacki w regionie województwa łódzkiego”.

Przedsięwzięcie MŚP objęte wsparciem w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego) 

Celem przedsięwzięcia jest rozszerzenie działalności Wnioskodawcy o nowe usługi świadczone w ramach kodu PKD 56.21.Z Przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). Kod ten obejmuje przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.

Przedsięwzięcie obejmuje następujące komponenty:

1/ Komponent inwestycyjny obejmuje następujące zadania:

  • Wyposażenie w naczynia do przygotowywania i transportowania żywności i

płynów w celu świadczenia usługi cateringowej.

  • Zakup maszyn i urządzeń w celu świadczenia usługi cateringowej
  • Dodatkowe elementy do wykonania usługi cateringowej,
  • Sprzęt rekreacyjny dla dzieci do obsługi imprez plenerowych –
  • Zakup oprogramowania do zarządzania zamówieniami cateringowymi (obiady,
  • kolacje)

2/ Komponent doradczy – Usługa doradcza – analiza dotychczasowego modelu biznesowego i opracowanie nowego modelu biznesowego dotyczącego usług cateringowych, opracowanie procedur technicznych dotyczących procesów realizowanych w ramach organizacji usług cateringowych.

3/ Komponent szkoleniowy – Usługa szkoleniowa w zakresie organizacji usługi cateringowej dla pracowników firmy.

Nowa Oferta usług cateringowych określa różne możliwości realizacji zamówień:

  • dostarczanie gotowych dań na zamówienie klienta zewnętrznego 
  • dostarczanie gotowych dań na zamówienia specjalne jak: święta, imprezy okolicznościowe przygotowywane w lokalu innym niż lokal Beneficjenta
  • dostarczanie gotowych dań na imprezy plenerowe obsługiwane przez personel Beneficjenta.

Klientami w ramach nowych usług będą oprócz osób fizycznych, także przedsiębiorstwa, jednostki samorządu terytorialnego, banki i inne. 

Wartość projektu: 548 784,18 PLN
Dofinansowanie UE: 401 549,40 PLN